Contraceptia moderna - Dragoste fara griji Contraceptia moderna - Dragoste fara griji
Editorial fara griji
Citeste cel mai recent articol pentru femei senzationale!

Il gasesti aici.
Spune-ti povestea.
Avortul lasa urme adanci. Ajuta-ne ca alte femei din Romania sa nu repete greseala ta.
Povesteste
Premii Chic
Iti dam de citit!

Vezi detalii
Dragoste in doi
Contraceptia

Obiectivul contraceptiei este acela de a preveni aparitia unei sarcini. Unele metode, precum pilula contraceptiva sau steriletul, sunt eficiente 100% in mod ideal. Alte metode sunt mai putin eficiente.

Se poate ca unele metode contraceptive sa ti se potriveasca mai bine sau sa fie mai indicate varstei tale sau etapelor diferite pe care le parcurgi in anii tai reproductivi.

Cei mai importanti factori in alegerea celei mai bune metode contraceptive sunt:
  • Varsta
  • Profilul tau de activitate sexuala
  • Istoricul tau medical
  • Relatia ta actuala.
Ce metoda de contraceptie mi se potriveste cel mai bine?
Contraceptivul ideal ar trebui sa fie ieftin, 100% de incredere, confortabil si usor de folosit. Din pacate, nu s-a descoperit inca o asemenea metoda! Asa ca hai sa analizam metodele contraceptive existente.

Cele doua metode care sunt cel mai des folosite in ziua de azi de femei sunt pilula si prezervativul. Deseori, ele sunt folosite cumulat pentru:
  • A preveni o sarcina nedorita
  • A se proteja de bolile cu transmitere sexuala

Daca vei explora chimia sexuala a partenerului tau, te vei trezi in mijlocul unei aventuri fantastice, de neuitat. Sperati sa ramaneti impreuna pentru restul vietii, si poate chiar sa fiti o familie. Dar, pe de alta parte, ati decis, ca nici unul nici altul nu sunteti pregatiti pentru a avea un copil.

Alegeti o metoda contraceptiva care sa vi se potriveasca, sa fie bine tolerata de amandoi si sa fie 100 % sigura.

Eficienta: Cuplurile care se bucura de sex in mod frecvent si care nu isi doresc sa aiba un copil in scurt timp, au nevoie de o metoda contraceptiva ultra-eficienta, ceea ce face ca eficienta si increderea in celalalt sa fie in topul lor personal.

Incredere: Orice ai folosi, trebuie sa se potriveasca cu chimia corpului tau si cu stilul tau de viata. Nu trebuie sa iti dea viata peste cap, sau sa ti-o complice peste masura, pentru a te determina sa renunti la ea.

Pret: Costul metodei pe care ai ales-o poate fi un factor de decizie, dar trebuie sa pui in balanta cat de mult vrei sa risti si cat de bine este sa poti preveni o sarcina nedorita.

Riscurile legate de sanatate: Acestea trebuie luate in considerare cu ajutorul medicului ginecolog pentru ca numai el are pregatirea profesionala de a decide in ce masura o metoda contraceptiva ti se potriveste sau nu, sau prezinta riscuri pentru tine si corpul tau in mod particular...

Partenerul tau: Este cooperant? Este dispus sa raspunda nevoilor tale? Iti este dedicat? Relatia de cuplu este o relatie in doi, esti tu si partenerul tau. De aceea, ce metoda contraceptiva alegi pana la urma este o decizie care va priveste pe amandoi si care trebuie luata impreuna.

Control: Mergi la control ginecologic cel putin o data pe an, si chiar mai des sau mai devreme, daca presimti ca se intampla ceva rau.

Sa luam masuri: Capacitatea ta de a avea copii depinde de cat de bine si de mult ai grija de tine, chiar in acest moment, cand citesti aceste randuri. Trebuie sa ai grija si sa acorzi atentie aparatului tau reproducator. Intre varsta de 19 si 25 de ani, esti in varful anilor tai fertili, esti pe culmile fertilitatiii tale si ti se poate intampla sa ai activitate sexuala in mod regulat. Aceste doua lucruri pot duce la multe rezultate: unul din ele e, in mod firesc, aparitia sarcinii.

Ghidul tau pentru contraceptie
Vrei sa alegi o metoda contraceptiva?
Noi te vom ajuta ca alegerea pe care o faci sa fie potrivita stilului tau de viata si vietii tale de cuplu.

Download brosura 
sus