Contraceptia moderna - Dragoste fara griji Contraceptia moderna - Dragoste fara griji
Editorial fara griji
Citeste cel mai recent articol pentru femei senzationale!

Il gasesti aici.
Spune-ti povestea.
Avortul lasa urme adanci. Ajuta-ne ca alte femei din Romania sa nu repete greseala ta.
Povesteste
Premii Chic
Iti dam de citit!

Vezi detalii
Prejudecati despre contraceptie
Despre contraceptie in general

"Contraceptia previne sarcina pentru totdeauna."
R:
Singura metoda care previne sarcina pentru totdeauna este sterilizarea feminine/vasectomia. Femeile pot devine gravide din nou, curand dupa intreruperea tuturor celorlalte metode (cu exceptia injectabilelor de lunga durata, cand fertilitatea revine dar dupa o perioada mai lunga).

"Daca metoda contraceptiva da gres, copilul se poate naste cu malformatii."
R: Nici o metoda nu cauzeaza defecte la nastere.

"Contraceptia cauzeaza ingrasarea sau desfigurarea."
R: Nici o metoda contraceptiva nu duce la desfigurare sau ingrasare/umflarea. Contraceptivele hormonale pot cauza usoare modificari in greutate, atat cresteri cat si pierderi in greutate. Injectabilele de lunga durata cauzeaza cele mai pregnante modificari , utilizatorii luand in greutate 1 pana la 2 kg in fiecare an.

"Unele contraceptive functioneaza cauzand avort."
R: Contraceptivele nu intrerup o sarcina instalata si ca urmare nu cauzeaza un avort. Pilulele, injectabilele, implanturile si DIU previn sarcina, in special prin prevenirea ovulatiei si/sau a fertilizarii si de asemenea prin subtierea mucusului cervical (care blocheaza sperma).

"Femeile in varsta nu pot folosi metodele hormonale sau DIU."
R: Femeile in varsta sanatoase pot folosi in siguranta orice metoda. Exceptie: femeile peste 35 de ani care fumeaza nu ar trebui sa foloseasca pilule sau injectabile lunare.

"Femeile tinere n-ar trebui sa foloseasca planificarea familiala."

R: Femeile tinere care au menstruatie pot folosi in siguranta orice metoda. Cele cu multi parteneri sau care schimba partenerii des n-ar trebui sa foloseasca DIU si ar trebui incurajate sa foloseasca prezervativ, ca unica metoda sau in combinatie cu alta.

"Nu poti ramane insarcinata sau nu poti lua ITS daca nu exista penetrare."
R: Este posibil, desi in putine cazuri, sa ramai insarcinata chiar si fara penetrare. Este cu siguranta posibil sa contactezi ITS prin contact genital, chiar daca penisul nu intra in vagin.

 
sus