Contraceptia moderna - Dragoste fara griji Contraceptia moderna - Dragoste fara griji
Editorial fara griji
Citeste cel mai recent articol pentru femei senzationale!

Il gasesti aici.
Spune-ti povestea.
Avortul lasa urme adanci. Ajuta-ne ca alte femei din Romania sa nu repete greseala ta.
Povesteste
Premii Chic
Iti dam de citit!

Vezi detalii
Contraceptia
Metodele contraceptive

Esti tanara, dinamica si probabil deja activa din punct de vedere sexual. Este asadar foarte important sa ai mare grija de sanatatea ta sexuala. Cum? In primul rand, trebuie sa ai grija sa ai contacte sexuale sigure. Si, in al doilea rand, trebuie sa alegi o metoda contraceptiva pe termen lung, care sa satisfaca cel mai bine nevoile tale.

Ai nevoie deci de informatii care sa te ajute sa faci aceasta alegere. Noi incercam mai jos sa iti prezentam multitudinea de optiuni existente in ziua de astazi, urmand ca tu sa alegi in cunostinta de cauza, de preferat impreuna cu un medic specialist care sa iti cunoasca istoria medicala.

In prezent, avem la dispozitie o paleta foarte larga de metode contraceptive foarte variate. Unele dintre ele sunt recomandate si prescrise doar dupa ce ai copii. Altele sunt noi si uneori insuficient tesate. Speram sa iti oferim aici suficienta informatie pentru a intelege si a folosi metodele contraceptive care ti se potrivesc cel mai bine.

Trebuie sa gasesti metoda cea mai simpla si mai convenabila pentru tine, in asa fel incat sa te relaxezi si sa te bucuri de dragoste fara griji.

Pentru o consiliere detaliata, vorbeste cu medicul de familie, medicul ginecolog sau un specialist dintr-o clinica de planificare familiala sau din centre pentru sanatatea cuplului si a reproducerii.

Contraceptivele se impart in patru categorii principale:
  • Metode de bariera menite sa opreasca spermatozoizii sa intre in uter
  • Metode hormonale care modifica temporar felul cum functioneaza sistemul tau reproductiv
  • Metode bazate pe identificarea perioadei fertile
  • Alte metode

IMPORTANT: Ia decizii asupra metodei anticonceptionale potrivite, impreuna cu medicul. El este cel care va face evaluarea starii tale de sanatate si va decide asupra situatiilor speciale, a conditiilor deosebite sau a contraindicatiilor.
 
sus